Falusi forma kenyér élesztővel
(Candida betegek ne fogyasszák!)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Falusi kenyér lisztkeverék
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk agave szirup
- 3 db M-es tojást (kb. 165 g)
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g folyékony zsiradék
Elkészítés:
1 csomag Éléskamra Falusi kenyér lisztkeveréket, a zacskón megadott recept szerint bekevertem úgy, hogy a megadott (langyos) víz mennyiséghez hozzáadtam 2,5 dkg friss élesztőt, és 1 tk agave szirupot. Felfutattam, majd a citromlé kivételével, alaposan összegyúrtam, 30 percig hűvös helyen pihentettem.
Lisztezett felületen átgyúrtam, formáztam és sütőpapírral bélelt (9 cm széles, fém) kenyérsütő formába téve, 3 helyen a tetejét bevágva kelesztettem, amíg a sütő bemelegedett 200°C-ra.
Alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 perc, 180 fokon 45 perc alatt, sütőtől függően, készre sütöttem, és rácson hagytam teljesen kihűlni.
Nagyon finom, ízletes kenyér.