Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Éléskamra császárzsemle formakenyér

2019. április 09. - Éléskamrareceptek

Éléskamra császárzseme formakenyér

 

 eleskamraformakenyer180809.jpg

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

280 ml langyos vizet 1 kis kanál mézzel elkevertem, majd felfutattam benne 2,5 dkg friss élesztőt. 4 db M-s tojást, 6 evőkanál olvadt zsiradékkal, a felfutatott élesztővel elkevertem, majd hozzá kevertem 2 csomag Éléskamra Császárzsemle lisztkeveréket, és 20 percet pihentettem.

 

Enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, és 21 x 11 cm-s tapadásmentes kenyérsütő formába raktam. Tetejét 3 helyen kicsit bevágtam. Nagyon picit lekentem vízzel (éppen, hogy csak) és megszórtam ízlés szerint magokkal (szezám és arany lenmag). A sütőt előmelegítettem 200°C-ra. Amíg a sütő melegedett, hagytam kelni a tésztát. 
200°C-n sütöttem 15 percig, majd 180°C-n 55 percig. Rácson hagytam teljesen kihűlni.

Nagyon ízletes, finom puha kenyér. (Lányaim szerint ez eddig a legfinomabb kenyér, amit sütöttem, pedig nem keveset sütök…  )
Aki fogyaszthat élesztőt, próbálja ki, érdemes!

 

 

 Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064012/Eleskamra-Lagyan-omlos-csaszarzsemle-szenhidrat-cs

 

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr2414750517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása