Éléskamra császárzseme formakenyér
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 2 csomag Éléskamra Császárzsemle lisztkeverék
- 4 db M-es tojás
- 1 kis kanál méz
- 6 ek. zsiradék
- 2,5 dkg friss élesztő
- 280 ml langyos víz
Elkészítés:
280 ml langyos vizet 1 kis kanál mézzel elkevertem, majd felfutattam benne 2,5 dkg friss élesztőt. 4 db M-s tojást, 6 evőkanál olvadt zsiradékkal, a felfutatott élesztővel elkevertem, majd hozzá kevertem 2 csomag Éléskamra Császárzsemle lisztkeveréket, és 20 percet pihentettem.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, és 21 x 11 cm-s tapadásmentes kenyérsütő formába raktam. Tetejét 3 helyen kicsit bevágtam. Nagyon picit lekentem vízzel (éppen, hogy csak) és megszórtam ízlés szerint magokkal (szezám és arany lenmag). A sütőt előmelegítettem 200°C-ra. Amíg a sütő melegedett, hagytam kelni a tésztát.
200°C-n sütöttem 15 percig, majd 180°C-n 55 percig. Rácson hagytam teljesen kihűlni.
Nagyon ízletes, finom puha kenyér. (Lányaim szerint ez eddig a legfinomabb kenyér, amit sütöttem, pedig nem keveset sütök… )
Aki fogyaszthat élesztőt, próbálja ki, érdemes!
Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064012/Eleskamra-Lagyan-omlos-csaszarzsemle-szenhidrat-cs
Válogass további termékeink közül is: