Éléskamra Valódi Barna Kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék alaprecept
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 300 ml hideg víz
- 2 ek kókuszzsír
Elkészítési javaslat: a csomag tartalmát szórd egy tálba, önts rá 300 ml hideg vizet és ek. olvadt kókuszzsírt. Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el. Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 55 percre 180 fokon. Csak kihűlés után ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül. Lyukacsos bagett sütőben is készíthető. Kb. 400 grammos kenyérhez.
Alparecept szerint készült finomságok: