Éléskamra tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék alaprecept
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 180 ml hideg víz
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 180 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.
Az alaprecept szerint készült finomságok:
Éléskamra Tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Tojasmentes-paleo-kenyer-lisztk
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop