ARANYGALUSKA
A tésztát a leírás szerint elkészítettem:
3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a Keltes élmény lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább).
Pihentetés után golyókat formáztam, kicsit ellapítottam, olvasztott kókuszolajba majd eritrites darált dióba forgattam és egy 18 cm-es tortaformába sorakoztattam. Így 2 réteg lett, a végén még szórtam rá eritrites diót. 180 fokon 45 percet sült, 30 perc után alufóliával letakarva, hogy nehogy megégjen a teteje.
Mialatt sült, elkészítettem a vaníliapudingot kókusztejjel, ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding porból leírás szerint.
Recept forrása: Fazekas Mária
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: