Paleo „hangyás” rudacska
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
smét nagy kedvencet „paleosítottam”! �
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
2 M-es tojás sárgája
1 M-es egész tojás
40 g olvadt zsiradék
10 g só
1 tk sütőpor
40 g éven túl érlelt reszelt Grana padano (vagy cheddar)
40 g egész mák
1 dl növényi tej
30 ml friss citromlé
150 g növényi tejszín (most kesu tejszínt használtam)
Kenéshez: tojás fehérje
Szóráshoz: szezámmag
Elkészítés: A folyékony hozzávalókat elegyítsd a sóval, mákkal és a sajttal, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Alaposan gyúrd át, és lefedve hűtőben pihentesd fél órát.
Lisztezett felületen gyúrd át, majd fél cm vastagra kinyújtva, kend meg tojás fehérjével és szórd meg szezámmaggal (akár mákkal, köménymaggal, vagy lenmaggal is megszórhatod).
Fél cm széles rudakra vágd fel, vagy tetszőleges mintára szaggasd ki.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.
Rácson hűtsd ki, majd fém dobozban tárold.
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: