Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Paleo „hangyás” rudacska

2019. szeptember 07. - Éléskamrareceptek

Paleo „hangyás” rudacska

paleo_hangyas_rudacska.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

smét nagy kedvencet „paleosítottam”! 

1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék

2 M-es tojás sárgája

1 M-es egész tojás

40 g olvadt zsiradék

10 g só

1 tk sütőpor

40 g éven túl érlelt reszelt Grana padano (vagy cheddar)

40 g egész mák

1 dl növényi tej

30 ml friss citromlé

150 g növényi tejszín (most kesu tejszínt használtam)

Kenéshez: tojás fehérje

Szóráshoz: szezámmag

Elkészítés: A folyékony hozzávalókat elegyítsd a sóval, mákkal és a sajttal, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

Alaposan gyúrd át, és lefedve hűtőben pihentesd fél órát.

Lisztezett felületen gyúrd át, majd fél cm vastagra kinyújtva, kend meg tojás fehérjével és szórd meg szezámmaggal (akár mákkal, köménymaggal, vagy lenmaggal is megszórhatod).

Fél cm széles rudakra vágd fel, vagy tetszőleges mintára szaggasd ki.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

Rácson hűtsd ki, majd fém dobozban tárold.

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4815048982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása