Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Habos, diós kifli (paleo)

2019. szeptember 07. - Éléskamrareceptek

Habos, diós kifli (paleo)

habos_dios_kifli.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Nagyon megtetszett ez a recept, így „paleosítottam”! 


Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék



50 g olvadt zsiradék

3 (M-es) tojássárgája

1 (M-es) egész tojás

60 g diéta szerinti édesítő

4 g gluténmentes porélesztő

190 ml víz

A töltelékhez:

3 tojásfehérje

25 dkg diéta szerinti édesítő

darált dió ízlés szerint

Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze az édesítővel.

Az élesztőt keverd össze a liszttel, majd az összes hozzávalót alaposan gyúrd össze.

Lefedve, hűvös helyen pihentesd, amíg a habot elkészíted.

A tojásfehérjéket az édesítővel, gőz fölött kezd el felverni.

Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor, vedd le a gőzről és hidegen verd tovább amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)

Formázz 3 cipót a tésztából, és egyenként, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél cm vastag téglalappá.

Kend meg a hab 1/3-ával, ízlés szerint szórd meg a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve tekerd fel.

Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, szaggass félhold alakú kifliket, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakj.

A másik 2 cipót is ugyan így készítsd el.

15 percet pihentesd a tésztát, és 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

Rácson hűtsd ki.

(Fém dobozban tárolva, előre elkészíthető.)

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr6015048986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása