Habos, diós kifli (paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Nagyon megtetszett ez a recept, így „paleosítottam”! �
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
50 g olvadt zsiradék
3 (M-es) tojássárgája
1 (M-es) egész tojás
60 g diéta szerinti édesítő
4 g gluténmentes porélesztő
190 ml víz
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
25 dkg diéta szerinti édesítő
darált dió ízlés szerint
Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze az édesítővel.
Az élesztőt keverd össze a liszttel, majd az összes hozzávalót alaposan gyúrd össze.
Lefedve, hűvös helyen pihentesd, amíg a habot elkészíted.
A tojásfehérjéket az édesítővel, gőz fölött kezd el felverni.
Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor, vedd le a gőzről és hidegen verd tovább amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)
Formázz 3 cipót a tésztából, és egyenként, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél cm vastag téglalappá.
Kend meg a hab 1/3-ával, ízlés szerint szórd meg a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve tekerd fel.
Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, szaggass félhold alakú kifliket, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakj.
A másik 2 cipót is ugyan így készítsd el.
15 percet pihentesd a tésztát, és 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.
Rácson hűtsd ki.
(Fém dobozban tárolva, előre elkészíthető.)
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
50 g olvadt zsiradék
3 (M-es) tojássárgája
1 (M-es) egész tojás
60 g diéta szerinti édesítő
4 g gluténmentes porélesztő
190 ml víz
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
25 dkg diéta szerinti édesítő
darált dió ízlés szerint
Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze az édesítővel.
Az élesztőt keverd össze a liszttel, majd az összes hozzávalót alaposan gyúrd össze.
Lefedve, hűvös helyen pihentesd, amíg a habot elkészíted.
A tojásfehérjéket az édesítővel, gőz fölött kezd el felverni.
Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor, vedd le a gőzről és hidegen verd tovább amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)
Formázz 3 cipót a tésztából, és egyenként, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél cm vastag téglalappá.
Kend meg a hab 1/3-ával, ízlés szerint szórd meg a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve tekerd fel.
Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, szaggass félhold alakú kifliket, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakj.
A másik 2 cipót is ugyan így készítsd el.
15 percet pihentesd a tésztát, és 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.
Rácson hűtsd ki.
(Fém dobozban tárolva, előre elkészíthető.)
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: