Csavart rudak
Hozzávalók:
• 1 csomag Éléskamra_Nyújtható_tészta_sós_sütikhez_szénhidrát_csökkentett*_lisztkeverék
• 2 tojás (110-120 gramm)
• 80 gramm puha darált sertés háj, ennek hiányában szigorúan tejmentes sertés zsír is jó,
• 1 púpos teáskanál darált lenmag + őrölt kömény + himalája só,
• pici langyos víz: kb. 30-40 ml - amennyit a tészta felvesz.
Tölteléknek egy teáskanál darált lenmag + kb. egy csapott evőkanálnyi szezámmag.
Elkészítés:
A tojásokat felütjük egy tálba villával gyorsan felverjük, kiveszünk belőle 2 kanálnyit a töltelékhez + kenéshez, és félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, hideg helyre tesszük kicsit pihenni. Pihentetést követően szilikon lapon vékonyra elnyújtjuk, elfelezzük, a fele tésztát tojással kenjük, darált lenmaggal és egész szezámmagokkal szórjuk. A tésztát ráhajtjuk, kézzel finoman rányomogatjuk és derelye vágóval ujjnyi csíkokra vágjuk, majd kb. két-három csavarást csinálunk rajtuk. Sütőlapra helyezzük őket, és kenőecsettel a megmaradt tojással megkenjük kívül is. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt sül készre.
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta
Válogass további termékeink közül is: