ZÖLDSÉGES KOSÁRKÁK
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszzsír
3 féle töltelék:
1: 2 marék friss spenót, 1 gerezd fokhagyma, kevés kókuszzsíron megpárolva, sózva
2: 1 kisebb fej vöröshagyma megdinsztelve kókuszzsíron és ebben párolt 2 fej szeletelt gomba, sózva, borsozva és petrezselyemzölddel ízesítve
3: tetszés szerint párolt zöldségek (répa, karfiol, kelbimbó, brokkoli stb.)
2-3 sózott felvert tojás
Elkészítés:
vizet, citromlét a tojással és a kókuszzsírral keverd össze, majd elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb.: fél cm vastagra.
Nagyobb szaggatóval, mint a kosárka átmérője szaggasd ki a tésztát és béleld ki vele a kosárkákat. 180c°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) süsd elő a tésztát 10 percig. Sütőből kivéve töltsd meg ízlés szerint a zöldségekkel és önts rá a felvert tojásból. Majd süsd további 20 percig.
Finom ropogós/omlós tészta és finom szaftos párolt zöldségek az eredmény. A töltelék ízlés szerint variálható, a lényeg, hogy a zöldségeket előtte kissé pároljuk meg, hogy a tésztát ne áztassa el. Tölthetjük sült/ párolt hússal, vagy vegyesen is.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta
Válogass további termékeink közül is: