Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

ZÖLDSÉGES KOSÁRKÁK

2019. június 14. - Éléskamrareceptek

ZÖLDSÉGES KOSÁRKÁK

 

zoldsegeskosar.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:


1 csomag Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszzsír

3 féle töltelék:
1: 2 marék friss spenót, 1 gerezd fokhagyma, kevés kókuszzsíron megpárolva, sózva
2: 1 kisebb fej vöröshagyma megdinsztelve kókuszzsíron és ebben párolt 2 fej szeletelt gomba, sózva, borsozva és petrezselyemzölddel ízesítve
3: tetszés szerint párolt zöldségek (répa, karfiol, kelbimbó, brokkoli stb.)
2-3 sózott felvert tojás

Elkészítés:

vizet, citromlét a tojással és a kókuszzsírral keverd össze, majd elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb.: fél cm vastagra.
Nagyobb szaggatóval, mint a kosárka átmérője szaggasd ki a tésztát és béleld ki vele a kosárkákat. 180c°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) süsd elő a tésztát 10 percig. Sütőből kivéve töltsd meg ízlés szerint a zöldségekkel és önts rá a felvert tojásból. Majd süsd további 20 percig.
Finom ropogós/omlós tészta és finom szaftos párolt zöldségek az eredmény. A töltelék ízlés szerint variálható, a lényeg, hogy a zöldségeket előtte kissé pároljuk meg, hogy a tésztát ne áztassa el. Tölthetjük sült/ párolt hússal, vagy vegyesen is.

 

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

 

 Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4114894294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása