Pillecukor habos szilvás sütemény
Volt egy kevés szilvalekvárom az egyik üveg alján és pár szem aszalt szilvám a hűtőben. Ezek eltüntetésére született meg ez a sütemény, ami tulajdonképpen az itt található boci szelet és az itt található meggyes kevert összepárosítása némi pillecukros habtetővel és csokoládéval megbolondítva.
Első lépésként a pillecukros tetőhöz a tojásfehérjeport beáztatjuk fél dl vízbe. A fehér pöttyök valamennyi hozzávalóját turmixgépben, vagy késes aprítóban krémesre keverjük A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. A totus krémből 9 pöttyöt teszünk a masszából (bő evőkanálnyit) egymástól egyforma távolságba. A pöttyök közti résekbe aszalt szilvákat dugdosunk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt megkenjük a tetejét szilvalekvárral. Rátesszük a pillecukros tetőt, amihez a zselatint fél deciliter forró vízben feloldjuk. A mézzel, a feloldott tojásfehérjeporral együtt álló robotgép táljába tesszük, majd a legmagasabb fokozaton 10 perc alatt kemény habbá verjük. Díszítésként reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Forrás:
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: