Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Paleo pohárkrém piskótából

2019. június 14. - Éléskamrareceptek

Paleo pohárkrém piskótából

paleopoharkrem180828.jpg

A receptnek nagyon egyszerű története van. Zserbós piskóta tekercset akartam készíteni. Másodjára el is készült, recept ITT. 

Azonban túlsütöttem a piskótát, és amikor fel akartam tekerni szétrepedt és széttört. Ez előfordul néha, hiszen nem receptkönyvből sütök, főzök. Tehát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Tudtam, hol rontottam el, és másodjára egy isteni finom piskóta tekercset sütöttem. Ha nem muszáj, nem dobok ki semmit, így az első piskótából pohárkrém készült. Sajnos a piskóta nem igazán látszik a képen, de ott van az alján. � 

Hozzávalók a piskótához ( 4 adaghoz)

  • 3 darab tojás
  • 15 g eritrit
  • 3 evőkanál víz
  • 10 g kókuszolaj
  • 15 g eritrit
  • 1 csipet só
  • 67 g Paleolit Éléskamra omlós piskóta lisztkeverék ( ITT megvásárolható)

Hozzávalók a krémhez (4 adaghoz):

  • 240 g sütőtökpüré
  • 20 g zsírszegény holland kakaópor
  • 1 evőkanál eritrit
  • rum ( elhagyható)
  • 2 dl mogyorótej ( vagy más növényi tej)

Hozzávalók a tetejére (4 adaghoz):

  • 4 kocka eritrittel ízesített étcsokoládé
  • erdei gyümölcs
  • pár szem dió
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval és az eritrittel verjük kemény habbá. A sárgáját eritrittel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a lisztet, a vizet, az olvasztott kókuszolajat. Pár percig állni hagyjuk, majd a fehérje habot óvatos mozdulatokkal, több adagban hozzáadjuk a sárgás masszához. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük ( körülbelül  25*15 cm). Ha megsült a sütőpapírt óvatosan húzzuk le róla, és vágjuk fel kockákra a piskóta tésztát.

A krémhez tegyük egy lábasba a sütőtök pürét, a zsírszegény kakaóport, a rumot és az eritritet. Folyamatos kevergetés mellett közepes hőfokon kezdjük el főzni, miközben a növényi tejet folyamatosan hozzáadjuk. Forrásig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük.

A feldarabolt piskótát négy pohár aljába helyezzük. Majd ráöntjük a sütőtökös krémet. A tetejére halmozzuk a vegyes gyümölcsöket. Megszórjuk a szárított tőzegáfonyával, virágporral, dióval. Majd a tetejére helyezünk egy kocka étcsokoládét.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 303

fehérje: 11 g

szénhidrát: 26 g

zsír: 19 g

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr314894376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása