MÁKOS KEVERT (PALEO)
Ti készítettétek:
Tücsökbogár blogon taláható recept
Ez a sütemény is jól variálható. Bármilyen gyümölcs kerülhet a tetejére, ami a mákkal összeegyeztethető. Sőt gyümölcs nélkül is készülhet, úgy is nagyon finom lesz.
- 1 csomagÉléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 1 alma
- 10 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 dkg eritrit
- 5 tojás
- 10 dkg darált mák
- só
a tetejére:
- 20 dkg sárgabarack
- 5 dkg ribizli
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat az eritrittel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát és a mákot. Az egészet elegyítjük a lisztkeverékkel, fellazítjuk a tojásfehérje hab harmadával, végül óvatosan, hogy össze ne törjön hozzáforgatjuk a maradék tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük. Megszórjuk sárgabarack darabokkal és leszemezett ribizlivel. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt kihűtjük.
Forrás:
https://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/06/makos-kevert-paleo.html
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: