Spárgás csirkehúsos pite (paleo)
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
1 köteg zöld spárga
2 csirkemellfilé darálva
20 dkg Totu krém extra
2 tojás
törött bors
só
a forma kenéséhez:
diónyi kókuszzsír
A tésztához a tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tészává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd kókuszzsírral kikent pitetálba (nálam most 25 x 20 centis szögletesbe került, de a hagyományos kerek foma is jó ehhez az anyaghánydhoz) nyomkodjuk úgy, hogy a tésztából a forma oldalára is kerüljön. 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amíg sül a megtisztított spárgát forrásban lésvő sós vízben 3 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük. A töltelékhez a totu krém extrát összekeverjük a tojással, majd a darált csirkemellel. Ízesítjük sóval, törött borssal. Az elősütött tésztába töltjük. A tetején elrendezgetjük a spárgát, majd a sütőbe visszatéve 40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt kis ideig pihentetjük.
Forrás:
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta
Válogass további termékeink közül is: