Diós finomság
Ez a süti nem egyéb, mint egy zserbó szerűség. Most éppen ehhez volt kedvem, hogy kiszúrogassam, csokiba mártogassam végül megtöltsem és kis családom elé tegyem. :)
Hozzávalók 32 darabhoz:
a tésztához:
23 dkg
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
5 dkg darált dió
4 tojás
fél dl víz
2 cl citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
15 dkg cukormentes baracklekvár
15 dkg darált dió
ha szükséges ízlés szerint porrá őrölt eritrit
a díszítéshez:
15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 evőkanál folyékony kókuszolaj
negyed diógerezd
A tésztához a tojást, a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elegyített lisztet. Csomómentesre dolgozzuk (én végig habverővel dolgozom). 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. Két sütőpapír közt kinyújtjuk. 5 centis korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A korongok felét a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Negyed dióval díszítjük. Félretesszük, amíg a csoki megdermed. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megmaradt korongokra teáskanálnyi halmokat rakunk belőle, majd rányomjuk a csokis korongokat. Én ehhez a művelethez gumikesztyűt húztam, hogy a csoki ne legyen ujjlenyomatos. :) Másnapra lesz a legfinomabb, addigra jól összeérnek az ízek.
Forrás: