Őszibarackos pite
Pite minden mennyiségben!!Rusztikusan, piteforma nélkül. Amikor rögtönözni kell, mert a piteformát épp nem hoztam magammal a barátomhoz. A férfiak konyhájában ilyet nem találsz Bepakolom a liszteket, melyek nélkül el sem indulok….de valahogy a tortaforma, a piteforma….hmmm…mindig elfelejtem. Így lehet improvizálni. Megoldás mindig van! Most épp csak a sütőpapír kellett a boldogsághoz! Az Éléskamra lisztekből is volt megkezdve egy-két csomag. Maradékok. Összekevertyültem és begyúrtam. Ezek a pite próbálkozàsok az Éléskamra lisztekkel mindig sikerrel járnak
Hozzávalók:
- 60g Éléskamra palacsinta lisztkeverék
- 100g Éléskamra keltes lisztkeverék
- 40g darált mandula
- 40g mániókaliszt
- 2db egész tojás
- 1ek hideg víz
- 100g organikus vaj vagy kókuszzsír
- eritit ízlés szerint
Összegyúrjuk a hozzávalókat. Amíg elkészítjük a gyümölcsöket, addig hűtőben tároljuk.
- 2ek vaníliás pudingpor
- 1ek por eritrit
- 4-5 db őszibarack
Az őszibarackot cikkekre vágjuk. A tésztát a sütőpapíron kisodorjuk 3-4mm vastagságúra. A pudingporral meghintjük és egy kis por erittel. Erre sorakoztatjuk az őszibarackokat. Meghintjük egy kis fahéjjal. Ezzel meg is volna az alap. Nálam jött erre a régre még egy kevés vajban,eritritben, fahéjban karamelizált pekándió. (1ek organikus vaj,1ek por eritrit, kevés fahéj, és a pekándió feldarabolva. Lassú tűzön addig kevergetjük míg besűrűsödik. Kókuszzsírral még nem próbáltam.) Ez a rész persze elhagyható. Ebben az esteben ha valaki édesebbre szeretné, meghintheti még a barackot egy kevés eritrittel.
Ezután a tészta szélét kb 8cm távolságban bevágjuk!
180 fokon kb 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/07/21/oszibarackors-pite%E2%9D%A4%E2%9D%A4/
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop