Cukkinitócsnis hús karfiolpürével
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Cukkinitócsnis hús karfiolpürével
Finom, ropogós, mégis puha, tócsni bundában sült puha hús.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
30 dkg cukkini, mag nélkül, héjastól lereszelve (citrom reszelőn)
1 M-es tojás
70 g Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék
15 g tojásfehérje por
só
bors
fél mokkáskanál őrölt csemege paprika
2 db duci gerezd zúzott fokhagyma vagy 2 mokkás kanál fokhagymapor
kókuszolaj a sütéshez
1 fej karfiol
Elkészítés: a csirkemell filét vágd vékony szeletekre, és kisebb darabokra, sózd be, és hagyd állni fél órát.
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és párolóban vagy kevés vízben párold puhára. Szedd egy hőálló tálba, és sóval ízesítve pürésítsd.
A kimagozott, héjastól lereszelt cukkinit sózd be, hagyd állni 10 percet, hogy levet eresszen, majd jól nyomkodd ki a levét.
A tojást a fűszerekkel, sóval, cukkinivel keverd össze, majd alaposan keverd hozzá a lisztet és a tojásfehérje port. Hagyd állni pár percet, és ha szükséges, keverj még hozzá palacsinta lisztkeveréket, attól függően, hogy mennyire enged még levet esetleg a cukkini.
Közepesen forró kókuszolajban süsd arany barnára a húsokat, miután belemártottad a cukkinis keverékbe.
Karfiolpürével, friss zöldségekkel, vagy savanyúsággal tálad.
Salátával is tökéletes ebéd, vagy vacsora.