Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Tortilla

2019. május 17. - Éléskamrareceptek

Tortilla

tortilla_keltes.jpg

 

Ma egy nagyon-nagyon finom, csaknem szénhidrátmentes tortilla receptet hoztam Nektek, amit épp hogy 5 perc elkészíteni.
Nem kell nyújtani és gyúrni, csak egy palacsintasütőre lesz szükséged, mégis igazi sűrű tortilla tésztát fogsz tudni készíteni. Alig van benne liszt (10 g/ tortilla), csak 5 g a szénhidráttartalma és 2,3 g a rosttartalma egy darabnak.
Egy üres tortilla ára csupán 53 Ft.

Épp ideális egy gyors reggelire vagy vacsorára, sőt, ha előre elkészítesz néhányat, akkor a hűtőből napok múltán is előszedheted és kedved szerint töltheted. Tekerhető vagy félbe hajtható, ahogy kedved tartja.

Így készítsd - recept 2 darabhoz:


1 M-es tojás, 20 ml víz, 20 g Keltes élmény lisztkeverék, 1 g só. Mindent összekeversz, k.b 3 perc pihentetés után két db 22 cm-es tortilla lapot sütsz belőle tapadásmentes serpenyőben. Nem kell alá zsiradék, így lesz igazi az állaga. Amerikai palacsinta sűrűségű tészta, így egyszerűen bele tudod önteni a serpenyőbe és palacsinta-szerűen kisütni oldalanként 2-2 perc alatt közepes hőfokon. Úgy öntsd bele, hogy a széle és a közepe is egyforma vastag legyen. Egyszerűen forgatható, nem fog szakadni.
Ha vastagabb tortillát szeretnél, egyszerre süsd ki ezt az adagot.

Kellően tömör és harapható, jól tölthető a tészta. Nem szakad és nem ázik el.

 

 

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4114831988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása