Sajttal, sonkával töltött hernyókifli
Hozzávalók:
200g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
3 M-es tojás
3g só
25g lágy kókuszzsír
30ml friss citromlé
140ml víz
1 tk foszfátmentes sütőpor
Töltelék:
4 vékony szelet főtt sonka, vagy sült karaj
Grana Padano sajt
Elkészítés: A folyékony hozzávalókat a sóval elkeverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, és 4 részre osztjuk a tésztát. 2mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap aljára teszünk egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizza vágóval felvagdossuk. A felvagdosott részt is megszórjuk reszelt sajttal és alulról feltekerjük úgy, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. Óvatosan kicsit széthúzzuk, hogy egy picit szétnyíljanak a kiflik a vágás mentén. 180°C-on 35 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Nagyon finom puha töltött kifli az eredmény.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: