Édesburgona pogácsa köretként
Ti készítettétek:
Dávid Krisztina receptje:
Az édesburgonyánál jobb köretet elképzelni sem tudok. Rengeteg formában elkészítettem már, mert imádom. Most ez az édesburgonya pogácsa valamit készítettem. Felhívtam Anyut, hogy olyan jó köretet készítettem, de nem tudom mi a neve. Hát ez a TAPICSKA! ( legalábbis felénk A pogácsákhoz a Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverékét használtam.
Hozzávalók 9 darabhoz:
- 1 közepes édesburgonya ( kb. 400 g)
- himalájai só
- színes bors
- fokhagymapor
- őrölt szerecsendió
- 30 Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 20 g bambuszrost liszt ( helyette lehet lángos lisztkeverék, de akkor változik a tápérték)
- fél tojás
- kókuszolaj a sütéshez
- + bambuszrostliszt a nyújtáshoz (helyette lehet lángos lisztkeverék, de akkor változik a tápérték)
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk majd sós vízben fedő alatt puhára főzzük. Ezután krumpli nyomóval pürésítjük. A krumpli főzőlevélből adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyit, hogy könnyebben lehessen pürésíteni. Ezután a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Bambuszrost lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 0,5-1 centiméter vastagra. Kör alakú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Kevés kókuszolajon serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát barnára sütjük. Ezután konyhai papírtörlőre szedjük. Nekem 9 darab lett belőle.
Tápérték 1 darabban ( a felszívott olaj nélkül):
Kcal: 56
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 1 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/03/13/gyerekkori-kedvenc-dietasan-edesburgonya-pogacsa-koretkent/
Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Langos-lisztkeverek-200-g
Válogass további termékeink közül is: