Lebbencs leves (útifűmagliszt mentes paleo csusza tésztával)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 S-es tojás
- 10 ml víz
- kb.: 130 g Éléskamra Hagyományos nokedli keverék
- gyúráshoz, nyújtáshoz: liszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd pihentesd kb.: fél órát.
A tésztát lisztezett felületen alaposan gyúrd át, és nyújtsd ki olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudod.
A kinyújtott tésztát nagy darabokra vágva, aszalóba téve, szárítsd ki teljesen, (vagy szellős, száraz helyen, konyharuhán) majd kihűlve tedd dobozba, üvegbe.
A leves receptje:
Zsírszalonnát, kockára vágva lepirítottam, majd a megsült szalonnát kiszedtem, és a vissza maradt zsiradékon, megdinszteltem az apróra vágott póréhagymát.
Hozzáadtam 2 marék, (házi útifűmentes) száraz lebbencs tésztát.
Kicsit pirítottam, majd pár karika házi füstölt kolbászt is adtam hozzá, tovább kevergetve.
Megszórtam kevés őrölt pirospaprikával, felöntöttem vízzel, sóval ízesítettem.
Mikor már majdnem megfőtt a tészta, hozzá adtam, hámozott (magozott), kockára vágott cukkinit, majd készre főztem.
Tálaláskor megszórtam, friss, apróra vágott petrezselyem zöldjével.
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is: