Gombakrokett karfiolrizzsel
Az itt található egészben sült karaj mellett a gombaropogós is elkészült még, ha esetleg valaki húsmentes napot tartana a családból.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 evőkanál zsír
fél csokor zöld petrezselyem
1-2 fokhagyma
1 tojás
törött bors
só
a karfiolrizs pontos receptje itt található,
a nyerstojás mentes majonéz pontos receptje itt található.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott gombát. Megszórjuk finomra vágott zöld petrezselyemmel. Ízesítjük összezúzott fokhagymával, sóval, törött borssal. Zsírjára pirítjuk. Langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a tojást és összeturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet. 10 percet pihentetjük. Hengereket (golyókat, vagy pogácsát) formázunk a masszából (tupperes formavarázzsal egy perc), majd sütőpapíros lemezre rakosgatva 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Karfiolrizzsel és nyerstojás mentes majonézzel kínáljuk.
Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2017/10/gombakrokett-karfiolrizzsel-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: