Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Brokkoli szószos (útifűmagliszt mentes) tészta

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Brokkoli szószos (utifűmagliszt mentes) tészta

brokkoliszoszostortilla180827.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:


Ez a legfinomabb tésztaszósz, amit ettem. Bacon nélkül, tökéletes húsmentes ebéd ötlet! 
Éléskamra lisztből készítettem házi tésztát. A kettő együtt verhetetlen! 

Hozzávalók a tésztához:

 

 

Szószhoz:

  • 30 dkg brokkoli (tisztán)
  • 5 dkg totu krém
  • 1 ek. totu krém extra
  • fokhagyma
  • bors
  • ízlés szerint: bacon kocka, éven túl érlelt sajt

 

Elkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit sós, szódabikarbónás (így megmarad a szép zöld színe) vízben főzd puhára, majd szűrd le és hűtsd ki. Pár darab, szép brokkoli rózsát tegyél félre.
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd pihentesd, amíg felforr a tészta főzővíz.
A kihűlt brokkolit sóval, borssal, fokhagymával, totu krémmel és totu krém extrával turmixold krémesre.
A bacont pirítsd meg.
A tésztát lisztezett felületen alaposan gyúrd át, és nyújtsd ki olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudod. 
Ízlés szerinti formára és nagyságúra vágd, majd az újra forrástól számítva, enyhén sós vízben, főzd a tésztát még 3-4 percig.
(Most széles metéltre vágtam.)
A leszűrt tésztát öblítsd le hideg vízzel.
Hőálló tába téve a tésztát, öntsd le a brokkoli szósszal, és kissé keverd össze.
Tedd rá a brokkoli rózsákat és a bacon kockákat.
Reszelhetsz rá ízlés szerint, éven túl érlelt sajtot is, vagy megszórhatod inaktív sörélesztő pehellyel. 
Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, kb.: 5 percre, hogy össze melegedjen az étel, vagy a sajt ráolvadjon.

Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr9714818304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása