Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Olaszos falusi kenyérke

2019. április 25. - Éléskamrareceptek

Olaszos falusi kenyérke

olaszfalusi180722_1.jpg

 

Ti készítettétek: Kiss Viktória receptje

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal (jelen esetben olivaolaj), add hozzá a lisztkeveréket illetve a fűszereket (fokhagyma, bazsalikom) és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.

 Éléskamra Falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett*  lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Falusi-kenyer-lisztkeverek-natu

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr1114785700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása