Gőzgombóc
Mákos finomság:) Gyerekeim egyik kedvence.Ausztriában síeléskor a nap fénypontja volt mindig! Na mit ebédelünk? Germknödel-t :))) Lekvárral töltik, cukros mákkal szórják, olvasztott vajjal meglocsolják, vagy vanília sodóval, pudinggal kínálják. A miénk ma mákos töltelékkel készült, mákkal szórtuk, finom vaníliás pudinggal tálaltuk:)
Könnyű dolgom volt, mert van egy lisztkeveréke az Éléskamrának, melyet kelt tészták utánzására, bármikor elő lehet venni! Ez a fánk tészta!
A leírás alapján összekeverjük a tésztát:
- 1 csomag fánk liszt
- 3 egész tojás és egy sárgája
- 50 ml víz
Keverjük össze, hagyjuk állni 10 percet. Két sütőpapír közt kisodorjuk, használjunk valamilyen lisztet a sodrásnál, hogy ne ragadjon le. Körülbelül 4 mm vastagra . A tésztát két felé vágjuk. Egy pohárral kb megjelöljük a köröket. 1 kiskanál máktölteléket teszünk rá. A tészta másik felét ráhelyezzük a mák töltelékes alapra és pohárral kivágjuk . Kézzel kicsit megformázzuk, a maradékból még 2 gombócot tudunk formázni, megtöltjük . A gombócokat megkenjük zsiradékkal, így nem ragadnak majd össze! Ezután egy edény aljába kevés vizet tettem, a gőzőlőre (vagy nem tudom minek nevezzem:)))) tettem 4 gombócot, lassú tűzön 20 perc alatt gyönyörű gombócok lettek .
Mákos töltelék:
- 5ek darált mák
- édesítés ízlés szerint (eritritol, Gál-glicin)
- 4-5 ek kókuszkrém(cocomas)
A hozzávalókat összekeverjük.
A vaníliás pudingot az Anyasüti családból választottam. A leírás alapján 500ml növényi tej mennyiségét 650mlre emeltem, mert egy folyékonyabb állagú krémet, sodót szerettem volna kapni. Ez így tökéletes is lett:)))
Tálalásnál a gombócra öntöttem a vaníliás pudingot, megszórtam mákkal. Jó étvágyat!
Forrás:
LOVELY PALEO INSPIRATION
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/14/gozgomboc/
Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Paleo-farsangi-fank-lisztkevere
Válogass további termékeink közül is: