Éléskamra falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék alaprecept
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Falusi fehér kenyér lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g zsiradék
- pici reform liszt szóráshoz
Elkészítés:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni).
30 perc pihentetés után pici reform liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású és jó ropogós legyen, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben.
Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően).
Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
A lisztkeverék kb. 420 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő.
Az alaprecept szerint készült finomságok:
A lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól: itt