Omlós mákos rudacskák
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék alaprecept szerint
A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 65 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra.
Töltelék:
12,5 dkg darált mák
3 dkg kristályos eritrit
0,75 dl növényi tej
1 bio citrom reszelt héja
1 marék mazsola
2 evőkanál méz
A töltelékhez a tejet jó alaposan felmelegítettem az eritrittel, mézzel, mazsolával és citromhéjjal (ne forrjon), majd a tűzről levéve belekevertem a mákot is, hűlni hagytam.
A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtottam, téglalapokat vágtam belőle, hosszanti irányban ráhalmoztam az egyik szélére a tölteléket, majd ráhajtottam a másik felét. Végül 3-4 cm-es darabokra vágtam, 180 fokon 20 percet sült. Poreritrittel díszítettem.
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: