Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Királyfánk

2019. június 06. - Éléskamrareceptek

Királyfánk

kiralyfank.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:


1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
4 db szobahőmérsékletű M-es tojás
2 db tojás sárgája
85 g lágy kókuszzsír
50 g darált dió
50 g eritrit
50 ml víz
20 ml citromlé

Dióhabhoz:

4 tojásfehérje
200g darált dió
30g negyedannyi édesítő

Ragasztáshoz:

cukormentes baracklekvár

Szóráshoz:

por negyedannyi édesítő

Tészta elkészítése: a folyékony hozzávalókat keverd össze az eritrittel, majd keverd hozzá a diót és a lisztet is. Hűvös helyen pihentesd 20 percig. Ezután lisztezett felületen gyúrd át és 0,5 cm vastagra nyújtsd ki.4,5 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. 
Dióhab elkészítése: A tojásfehérjéket az édesítővel verd kemény habbá és óvatosan keverd hozzá a darált diót. Habzsákba téve, vagy kanállal elosztva, tedd a tésztakorongok tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Majd rácson hagyd kihűlni. 
Baracklekvárral, kettesével ragaszd össze a korongokat, majd szórd meg ízlés szerint por negyedannyi édesítővel. 
Ebből a mennyiségből összesen 38 db összeragasztott fánk készült. Önmagában is, összeragasztás nélkül is, nagyon finom dióhabos puha keksz.

 

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114881552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása